Pàgines

divendres, 2 d’octubre del 2015

Benvinguda 1

Benvinguts al curs.
El bloc vol ser un lloc de suport per consultar i ampliar el que anem veien!
Alguns números: 


I el m-commerce?COMPRES AL MÒBIL

Alguns termes:
Internet És un gran teranyina d'interconnexions de milions de xarxes informátiques que va començar a finals de 1960 com un projecte militar als Estats Units d'Amèrica. S'hi pot connectar qualsevol tipus de dispositiu que compti amb les característiques necessàries per connectar-se a aquesta xarxa.

Encara que sovint s'utilitzen com a sinònims, la World Wide Web (o Web) és només un servei dins d'Internet. La Web és un conjunt de protocols de comunicació que permeten la visualització d'arxius d'hipertext.

Navegador webÉs un tipus de programari informàtic que s'utilitza per a "navegar" per internet i veure pàgines web. El navegador web converteix el llenguatge de comunicació propi de la web en un llenguatge fàcil d'entendre per a l'usuari comú. En coneixeu algun? quin creieu que és ara el "rei"?

HTML (Hypertext Markup Language) és un llenguatge de marcat que s'utilitza en la creació de pàgines web. El codi HTML està compost per "etiquetes" o comandaments que defineixen el contingut (text, imatge, vídeo, etc.) d'una pàgina web, aquestes comandes són interpretats o traduïts pel navegador web perquè l'usuari pugui veure'ls com a tal.
HTTP (Hipertext Transfer Protocol) són les sigles en anglès del Protocol de Transferència d'Hipertext. Aquest protocol possibilita la comunicació entre un client i un servidor, d'aquesta manera es poden realitzar peticions als servidors o pàgines web per a executar una ordre, consultar una base de dades o mostrar la informació que demana el client.
HTTPS ("S" és per Secure) és una combinació del Hypertext Transfer Protocol amb el protocol SSL / TLS, que s'encarrega d'encriptar la informació, proporcionant autenticació i privacitat, el que es tradueix en una major seguretat en la transferència d'informació a través d'Internet.
URL- El localitzador de recursos uniforme o URL (Uniform Resource Locator) és una seqüència de caràcters, després del HTTP, que fan referència a la direcció en on s'ubica una pàgina web o un arxiu.
Generalment es compon de "protocol: // màquina / directori / arxiu", és a dir, la URL combina el protocol usat per recuperar les dades, el nom de l'ordinador que proporciona la informació, el directori on es troba i el nom del fitxer seleccionat per assegurar que no hi hagi pèrdua d'informació durant la petició. La URL és una cadena única, per la qual cosa hi ha una URL diferent per a cada pàgina web existent dins de la World Wide Web.
CercadorUn cercador o motor de cerca és una aplicació que ens permet cercar fitxers o informació que es troba emmagatzemada en servidors web. L'exemple més comú és el cercador d'Internet, el qual utilitza paraules clau per proporcionar els resultats de la recerca mitjançant un llistat d'adreces web en els quals s'esmenten temes relacionats amb les paraules clau buscades.
Quin és el rei dels buscadors? Practicarem Algunes coses ...
El NúvolLa computació en el núvol o simplement "el núvol" és un concepte que fa referència a la possibilitat d'oferir serveis a través d'Internet en els que l'usuari no necessita ser expert per utilitzar-los. Actualment existeixen serveis en el núvol per a l'emmagatzematge d'arxius (Dropbox, BOX ...), reproducció de música i pel·lícules, processadors de text (DOCS), fulls de càlcul, entre molts altres més. (Veure els meus "favorits" de Crhome).
La lista definitiva de términos sobre Internet que debes conocer
Spam. El significat més comú d'Spam és el de "correu brossa" o "correu no desitjat", els quals s'identifiquen com el correu electrònic que no hem sol·licitat i que són enviats, massivament, per remitents desconeguts. A més del que molest que resulta tractar aquest tipus de correu, sovint implementen mecanismes per fer que l'usuari obri un arxiu maliciós o divulgui informació personal i contrasenyes.
i números: